PBSM NBD Slideshow

Selasa, 29 Mei 2012

Aktiviti Menarik Sempena The RunBANDAR SERI BEGAWAN, 12 April – Bagi memberi kelainan dalam mengutip dana tahun ini, Pusat Ehsan Al-Ameerah Al-Hajjah Maryam akan mengadakan larian amal dipanggil  The Run” yang akan diadakan pada 24 Jun ini.
                Acara larian amal yang membawa tema “Setiap Langkah Penting” (Where Every Steps Matters) itu akan diadakan di Waterfront di ibu kota.
                Selain daripada larian amal berkenaan, pusat berkenaan juga akan mengadakan pelbagai aktiviti menarik selama tiga hari menjelang larian berkenaan bermula 22 Jun yang juga akan diadakan di Waterfront.

                Pengerusi larian amal berkenaan, Raja Segaran semasa sidang media di Waterfront hari ini berkata, acara yang akan berjalan selama tiga hari itu akan menjanjikan pelbagai keseronokan dan kesedaran untuk semua, bermula 22 Jun.

                Pada 23 Jun, Majlis Pelancaran Jerayawara Kebudayaan Brunei juga akan diadakan dengan persembahan oleh pelajar-pelajar dan sukarelawan dari pusat berkenaan.

                Raja Segaran menjelaskan larian amal berkenaan akan dibahagikan kepada beberapa bahagian termasuk Separa Maraton 21km bagi kategori umum, kategori terbuka lelaki dan wanita serta warga emas  12km dan pelajar serta larian ria berkeluarga sejauh 5km.  Manakala kategori larian 2km disediakan bagi penderita paraplegic dan orang berkeperluan khas.

                Bayaran pendaftaran bagi separa marathon ialah $40 manakala kategori terbuka 12km $30.  Bagi kategori pelajar dan larian ria berkeluarga pula, $25 bagi pelajar dan$20 bagi keluarga.

                Orang ramai juga berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah menarik dan cabutan bertuah pada larian itu nanti.

                Peserta yang mendaftar sebelum 12 Mei juga akan berpeluang untuk memenangi iPad atau TV LED dalam cabutan bertuah amal istimewa.

                Borang penyertaan boleh didapati secara online dengan hanya melayari www.therun.com.bn.

                Penghantaran borang pembayaran boleh dibuat melalui Mesin Deposit Bank Islam Brunei Darussalam ke nama akaun: Pusat Ehsan Al-Ameerah Al-Hajjah Maryam nombor akaun: 00-015-01-00991192.

                Peserta juga boleh menghantar ke Pejabat Pusat Ehsan  beralamat Simpang 66-41-60, Kampong Bengkurong, Mukim Kilanas, BF1382 atau di cawangan Kuala Belait di No 275, Simpang 141, Bangunan Banglow, Kelas B, Jalan Maulana, Kuala Belait atau menghubungi Fitness Zone di talian 2443488, 2444894, 2233333 dan 2223338.

                Turut hadir pada sidang media itu ialah Pemegang Amanah Kanan Pusat Ehsan, Dato Paduka Awang Haji Mohd Alimin Haji Abdul Wahab selaku Penasihat dan Pengerusi Bersama The Run, Aaron Goh.


- Media Permata. Jumaat, 13 April 2012.
PBSM NBD SOKONG THE RUN

BANDAR SERI BEGAWAN, 12 April – Berikutan dengan acara larian amal yang dipanggil  The Run” yang mana acara kemuncaknya akan diadakan pada 8 Julai ini, Persatuan Bulan Sabit Merah Negara Brunei Darussalam melalui Cawangan Brunei-Muara telah menyokong secara rasmi usaha Pusat Ehsan Al-Ameerah Al-Hajjah Maryam berkenaan bagi mengutip dana pusat berkenaan bagi tahun ini.

                PBSM NBD khususnya dari Cawangan Daerah Brunei-Muara akan turut serta di sepanjang acara dijalankan bagi memberikan bantuan dari segi tenaga dan teknikal khususnya dalam kerja-kerja kesukarelawan, keselamatan dan pertolongan cemas serta lain-lain.

“Setiap Langkah Penting”

Tiada ulasan: